Yetişkin ve Çocuk


    


Çocuk demek önyargısız insan demektir. Çocuk demek kin tutmayan, küçük şeylerle mutlu olabilen kocaman yürekli insan demektir.

Yetişkinler kendi çocukluklarına büyük bir özlem duyarken, çocukların çocukluğunu doyasıya yaşamasına izin vermez. Yetişkin insan önyargılarını çocuğun kafasına yerleştirmek için çabalar durur. Tekerlekleri olmayan oyuncak bir araba ile mutlu olan çocuğun mutluluğuna izin vermek istemez; aldığı son model arabanın kaportasında bir çizik olduğu için dünyası kararan yetişkin insan...

Bir saat önce kavga edip birbirlerinin burnunu kanatan iki çocuk; bir saat sonra en güzel oyunu oynayan en iyi iki arkadaş olabilir. Onların dünyasında kin tutmak yoktur. Yetişkin insan öyle mi ya; haklı kim, doğru mu, yanlış mı düşünmeden çıkarları uğruna düşman edinir. Yoluna çıkan herkesi ezip geçmek ister.

Lütfen çocukları bir yetişkin gibi davranmaya zorlamayın. Bu fırsatı kaçırmayın. Siz de çocuklaşın, çocuğunuzla... Çocukluk güzeldir. Kendi çocukluk hayallerinizi çocuğunuzla gerçekleştirin. Kendi hayallerinizi ertelediniz de ne oldu sanki... Tekrar çocukluğunuza dönebilir misiniz? Lütfen çocuğunuzun hayallerini ertelemeyin. Çocuğunuz da büyüyor. Tıpkı sizin gibi, o da bir daha çocuk olamayacak. İzin verin çocukluğunu doya doya yaşasın.
Yetişkin ve Çocuk Yetişkin ve Çocuk Reviewed by Selçuk Yağız on 13:04 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.